E-NOTICIES (diari digital) publica que BANKIA SALVO A LOS CLIENTES MÁS RICOS DE LAS PREFERENTES

Bankia logo
E-NOTICIES (diari digital) publica que BANKIA SALVO A LOS CLIENTES MÁS RICOS DE LAS PREFERENTES,  BANKIA no va tractar tots els seus clients igual quan va llançar el programa de bescanvi de participacions preferents a accions just abans de la sortida a borsa de 2012. Com explica al vídeo Diego Herrera, portaveu d’Estafabanca Mataró, “el bescanvi es va oferir a les entitats perifèriques del que avui… és Bankia, als de Caixa Laietana, Rioja, Segovia, Ávila, Canarias i a la meitat dels de Bancaja”.
Herrera sosté que es va “protegir els propietaris de preferents de Caja Madrid”. A més, dins de cada entitat “es van oferir els bescanvis a clients de classe socioeconòmica més baixa, que són els que tenien un rendiment més baix”.

El bescanvi entre participacions preferents i accions és molt rellevant perquè els tenidors de preferents són considerats estalviadors i els seus diners estan protegits per la llei. En canvi, els accionistes són considerats inversors i són els últims de cobrar en cas d’insolvència.

L’operació es va produir al març de 2012. El preu per bescanviar participacions preferents per accions es va fixar en la mitjana de la cotització de Bankia dels últims tres mesos, a 3,31 euros per acció. També es va incloure una clàusula de fidelització en què per poder guanyar-hi només es podia vendre a partir de 2013.

Al cap de només dos mesos es van fer públiques les auditories externes, Rodrigo Rato va dimitir i les accions es van enfonsar a menys d’un euro, però l’operació havia triomfat: el 90% de tenidors de preferents de Caixa Laietana, el 12% de la població de Mataró, havia passat de creditor a accionista d’una entitat fallida.Llamar 630 70 62 27